
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Plievka: pór, menšia cibuľa, hl. múka, 4 zemiaky, olej, vegeta, mletá červená paprika, soľ. Halušky: krupica, vajíčko, voda, olej, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
1./ Do hrnca, v ktorom budeme variť polievku dáme variť nadrobno nakrájané zemiaky a osolíme /je dobré keď sa rozvaria/. V druhom hrnci na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájaný pór a krátko podusíme. Vlejeme to ku zemiakom. Ďalej si pripravíme z oleja a múky a mletej červenej papriky bledú zápražku, ktorú zalejeme vodou a tiež vlejeme ku zemiakom. Polievku dochutíme vegetou a soľou a povaríme.
2./ Priamo do polievky odoberáme z misky lyžičkou halušky, ktoré si pripravíme z krupice, vajíčka, vody, oleja a soli.