Turecký chlieb plnený kuracím mäsom a zeleninou s tzatziki



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

turecký chlieb (recept naň doplním v mojich receptoch) * kuracie mäso (na 1 chlieb asi 500g) * 2 PL olivového oleja * 1 PL horčice * 1 ČL mletej sladkej papriky * 1 ČL Solčanky * mleté čierne korenie * štipka muškátového orieška * štipka sušeného rozdrveného rozmarínu * oregano * soľ podľa chuti * NA TZATZIKI: strednotučný biely jogurt alebo kyslú pochúťkovú smotanu * na pásiky postrúhanú uhorku * 1-2 pretlačené strúčiky cesnaku * mleté čierne korenie * pár kvapiek extra panenského olivového oleja * kôpor * soľ podľa chuti * OBLOŽENIE CHLEBÍKA: čerstvá zeleninka podľa vlastného výberu - paradajky, paprika, šalát, olivy, čerstvá cibuľa a pod...

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborné jedlo, ktoré je určené pre každého, kto obľubuje tureckú (grécku) kuchyňu...

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
Z horčice, olivového oleja, Solčanky, mletej papriky, rozmarínu, muškátového orieška, oregana, mletého čierneho korenie a soli vytvoríme pác, ktorý zmiešame s kuracím mäsom. Necháme min. 20 min. marinovať.
Namarinované mäsko najkôr na panvici sprudka opečieme na troške oleja. Potom už len dodusíme na menšom plameni domäkka.
Okrúhly turecký chlebík rozrežeme na štyri rovnaké diely a každý dielik rukou rozvoríme (alebo nožom) - vznikne nám kapsa, ktorú budeme plniť...
Tzaziki vytvoríme zmiešaním všetkých uvedených surovín. Každú chlebovú kapsu najskôr zvnútra potrieme tzatziky, pridáme čerstvú zeleninku podľa vlastného výberu (ja som dala natrhaný šalátik, natenko nakrájané paradajky a papriku) Podotýkam, že je to veľmi chutné, ale aj sýte jedlo (ja som veru dupľu nezvládla :) Dobrú chuť!!!