Mramorové mäso
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
asi 1/2 kg bravčového mäsa /stehno, karé/ NÁPLŇ: 1 dcl mlieka, 4 vajcia, 4 PL hrubej múky, 2 zavárané kápie, 2 kyslé uhorky, 2 PL oleja, 100 g tvrdého postrúhaného syra, soľ, čierne korenie, vegeta
POSTUP PŘÍPRAVY
...keď nie je doma veľa mäska a treba vyčarovať obedík, tak toto je celkom slušná náhrada :-)
|
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, osolíme, okoreníme. Formu na srnčí chrbát vytrieme olejom - ja dávam pre istotu alobal a ten potriem olejom - a vyložíme rezňami... |
|
Z tohto pripravíme náplň... |
|
V nádobe rozšľaháme mlieko s vajíčkami a múkou, pridáme pokrájanú kápiu a uhorky, vmiešame postrúhaný syr, olej, ochutíme vegetou... |
|
Nalejeme na mäso, prikryjeme alobalom a dáme piecť na spodnú mriežku asi 50min na 220 stupňov a pred dopečením alobal dáme preč, aby sa vrch trošku zapiekol... |
|
Už upečené... |
|
Necháme to asi 15min vo forme, aby šťava vsiakla a potom prevrátime, alobal stiahneme a nakrájame na kúsky... a papáme :-) |