Kuracie prsia v hubovej omáčke so slovenskou ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie maso*olej*mčk*soľ*sušené mleté huby*hubové korenie alebo hubový bujón*hladká múka alebo solamyl*voda*cibuľa

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám od svojej svokrušky.A je výýýýýýýýýýýbornýýýýýýýýýý.

Základom tohto receptu sú usušené najemno pomleté huby,taký prášok.Keď mate doma veľa húb a neviete čo s nimi,tak si to zomelte,pomixujte.Ja inak huby vobec nemusím, toto mi chutí..Prašok mám od svojej svokričky.
...ďalej hubové korenie alebo hubový bujón...
Keď začneme variť masko,dáme si uvariť slovenskú ryžu,tú varim v mikrovlnke,podobne ako tarhoňu.
Kuracie masko si narežeme na rezníky,naklepeme,osolíme a očiernokreníme...
...na troche oleja ich v hrnci pekne poopekáme ...
...z oboch strán...
...masko vyberieme...
..do výpeku dáme na kocky nakrájanú cibuľu a orestujeme do červena..
...a podlejeme vodou.Vody dáme toľko,koľko chceme mať omáčky...
..pridáme hubový práčok asi 2 PL a hubové korenie asi 1ML...
...maso vrátime do omáčky a varíme do makka......Kuracie je hotové raz-dva.Keď použijete iné masko,dajte radšej do tlakoveho hrnca,bude to rýchlejšie...
...keď je maso hotové,vyberieme ho...
...teraz možme dochutiť šťavu keď treba....
...šťava je ochutená a pláva nám v nej cibuľa.Možme to nechať tak a ideme ďalej,alebo to precedíme,alebo rozmixujeme.Ja som rozmixovala....
...do hrnčeka so studenou vodou si pripravíme hladkú múku,múky stači max.2 PL,alebo podľa toho koľko máte šťavy........................................alebo použite solamyl....a dobre rozmiešajte...
..cez sitko vlejeme do hrnca so šťavou...
...povaríme ešte asi 5 minút...
...vrátime masko a máme hotovo.Možno to tak nevyzerá,ale je to rýchly obed za 45 minút,aj skor.Hotovo a aj s prílohou.
...podávame so slov.ryžou,tarhoňou,zemiakmi.