ČOKOLÁDOVÝ CHLEBÍČEK

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g masla, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 4 vajcia, 100 g čokolády na varenie, 75 g mandlí, 50 g polohrubej múky, 40 g čokoládového pudingu, 2 KL kypriaceho prášku, 2 PL mlieka, 40 g mandlí nakrájaných na rezančeky. Poleva: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom a soľou vymiešame. Postupne vmiešame vajcia. Pridáme čokoládu, zomleté mandle, múku zmiešanú s pudingom a kypriacim práškom a mlieko. Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov C a pečieme asi 50 minút. Vychladnutý chlebíček polejeme polevou a ozdobíme mandľami. Poleva: Do kastrólika dáme polámanú čokoládu, posekaný tuk a nad parou necháme rozpustiť. Občas premiešame.
Výýýýbornýýý chlebíček. U nás má veľký úúúspech.