PANGASIUS - jednoduchá špecialita
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
dva kusy (pláty) PANGASIUS, citrónová šťava (asi z 1/2 citróna), soľ, korenie na ryby, polohrubá múka (2 PL), RAMA (2 PL), kukurica (podľa chuti), pór (cca 10 cm), voda, sladká paprika
POSTUP PŘÍPRAVY
Rybu necháme rozmraziť, dobre pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme. Ramu dáme na panvicu a kým sa rozohreje, rybu pokrájame na 5-6 kúskov, posypeme trochou papriky a múky a poprekladáme cez seba tak, aby sa múka a paprika dostali aj na druhú strabu rybky. Rybku vložíme na rozohriatu Ramu, opečieme z jednej strany, obrátime, pečieme, potom znovu obrátime. Pridáme kukuricu, na tenké kolieska nakrájaný pór a posypeme korením na ryby. Necháme prikryté dusiť, podľa potreby podlejeme vodou. Dusíme cca 15 minút. Podávame s celozrnným pečivom alebo so zemiakovým pyré, chutí k tomu aj zeleninový šalát a pohár červeného vínka. Mňaaaaam!