Kuracie prsia v zemiakovom cestíčku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balíček kuracích pŕs (cca 600-700g), slovenské halušky v prášku, 1 vajce, voda, soľ, ml.č.korenie, múka, majoránka, cesnak
POSTUP PŘÍPRAVY
Toto je šialene jednoduchý receptík, ale chuťovo super, tentokrát aj s obrázkovým postupom :-)
 |
toto sú potrebné ingrediencie.. |
 |
prsíčka očistíme, umyjeme a vyklepeme |
 |
osolíme |
 |
a necháme chvíľku odležať, kým pripravíme cestíčko. Mne vyznikla takáto pekná kôpka. |
 |
Do polievkového taniera nasypeme cca pol sáčku halušiek, ja používam len tieto, chuťovo sú naj. |
 |
prilievame vodičku, kým nie je cesto tak husté ako na halušky, teda, že nám v ňom stojí lyžica |
 |
malo by to vyzerať asi takto.. |
 |
capneme tam 1 vajce |
 |
a rozmiešame.. |
 |
dolejeme ešte troška vody, cesto by malo byť trocha hustejšie ako palacinkové. |
 |
pridáme mčk, majoránku a vééééľa cesnaku. Nesolíme, samotné halušky majú soli až až. |
 |
rozmiešame a máme hotové cestíčko. |
 |
Naklepané a osolené mäsinko obalíme najskôr v múke |
 |
v cestíčku |
 |
a vyprážame na rozohriatom oleji. |
 |
Takto vyzerajú upečené. Mňam. |
 |
A môžeme papať. Tentokrát sme mali varené zemiačky a uhorkový šalát. ...brúúú chuť! |