
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Keďže nádherná začínajúca jeseň nám ponúka dostatočný úlovok hríbov, chcem sa s Vami podeliť o vynikajúci recept mojej svokry: 2 kg hríbov, 1 kg cibule, 2 kg červenej papriky (kápie), 1 kg paradajok, 2 dl oleja, 3 PL horčice, 1 PL octu, 1 PL cukru, soľ podľa chuti, 1 ČL korenia, 6-8 feferónov (kto má rad štipľavejšie, môže pridať viac), 8 strúčikov cesnaku, 2 kg bôčika (nemusí byť, pomazánka môže byť aj čisto hríbová).
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuľu popražíme do sklovita, pridáme pokrájané paradajky, papriku, feferóny a hríby, ktoré vopred predvaríme v osolenej vode. Pridáme ostatné koreniny. Podusíme do mäkka a dobre rozmixujeme.
Bôčik upečieme a pomelieme aspoň dvakrát, pridáme k rozmixovanej zmesi a necháme dobre prevariť.
Plníme do pohárikov a sterilizujeme 30 min.
![]() |
pomazánka je výborná na chlebík, rožky alebo hrianky... Dobrú chuť! |