
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: cca720g hl. múky, 400g masla, 4 vajcia, 4PL octu, štipka soli, Plnka: 1,2kg postrúhaných jabĺk, 300g kryš. cukru, 2PL masla, 2 vrecká škoricového a 2 vrecká vanilkového cukru, 160g pomletých orechov, kto má rád môže pridať aj 60g hrozienok
POSTUP PŘÍPRAVY
z múky, vajec, masla, octu a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovice. Jednu časť rozvaľkáme na plech s papierom na peč. na to dáme plnku a prykrijeme druhou časťou cesta a popicháme vidličkou. PLNKU si pripravíme tak, že postrúhané jablká ochutíme cukrom a podusíme na masle. Odstavíme z ohňa a pridáme vanilkový a škoricový cukor. Do vychladnutej masy pridáme ešte pomleté orechy a kto má rád aj hrozienka.