*♥*Vtáčky trocha inak*♥*

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Bravčové vykostené karé, mčk, soľ, horčica, veľká cibuľa, prerastená slaninka, sterilizované uhorky, zelená paprika, šunka, vajcia natvrdo, kyslá a šľahačková smotana, 2 - 3 PL hladkej múky, 1/4 citróna, 1 čL práškového cukru, 1 čL vegety, bobkový list,
POSTUP PŘÍPRAVY
Vtáčky s ryžou robievame tiež, ale táto verzia so smotanovou omáčkou je pre nás taký slávnostnejší variant, ktorý nerobievame príliš často. A o to viac nám asi chutí :-))
 |
Karé naklepeme, osolíme, posypeme mčk. |
 |
Na každý plát mäsa dáme lyžičku horčice a rozotrieme. |
 |
Pripravíme si veci, ktorými budeme plniť mäsko - my dávame prúžok slaninky, uhorky, šunky, zelenej papriky (alebo v zime sterilizovanej kápie) |
 |
a nesmieme zabudnúť na vajíčka natvrdo. |
 |
Plátky náplne poukladáme na mäso a potom stočíme a zopneme ihlicou ( alebo špáratkami) |
 |
Ja to so špáratkami neviem, vždy ich iba dolámem a vtáčky sa mi rozchádzajú. Ihlice sú fajn, s nimi mi to ide super. Tak to už je asi na každom, čo si vyberie. |
 |
Zabalené to musí byť silno, aby plnka nevypadla. |
 |
Do panvice dáme olej, necháme ho rozohriať, (zatvoríme okná, aby nám zatiaľ vtáčky neodleteli :)) |
 |
závitky opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo. |
 |
Opečené z panvice vyberieme a na výpeku orestujeme pokrájanú cibuľu. Potom cibuľový základ prehodíme z panvice do tlakového hrnca, poukladáme doň i závitky a podlejeme vodou. Uzavrieme tlakáč a necháme dusiť cca 25 - 30 minút. |
 |
Pripravíme si zátrepku zo smotán a múky (treba nariediť vodou) |
 |
Keď je mäso mäkké, vtáčky vyberieme a šťavu prelejeme do kastróla. Zátrepku prilejeme ku vriacej šťave a miešame, aby sa hustnúca omáčka nepripálila. |
 |
Do omáčky pridáme vegetu, soľ, mčk - všetko podľa chuti a povaríme. Odstavíme a vytlačíme do nej šťavu zo 1/4 citróna a pridáme cukor. Závitky vložíme do hotovej omáčky. Podávame s knedľou. Tá sa mi dnes vydarila úžasne páperovo, takže som bola za hviezdu :-D chichichi |