Francúzska penová čokoládovo-vanilková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 4 vajcia, 4PL kryštálového cukru, 4 PL hladkej múky. Plnka: 150 ml mlieka, 100ml smotany, 1 vanilkový lusk, 3 žĺtky, 50 g práškového cukru, 350 g 70%-nej čokolády, 450 g vyšľahanej smotany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vyšľaháme bielka s cukrom, postupne pridávame žĺtka a múku. Upečieme, prekrojíme a pláty pokvapkáme vanilkovým sirupom.
Na náplň prevaríme mlieko, smotanu a vanilkový lusk. Vymiešame žĺtka s cukrom a pridáme ich do mlieka so smotanou, necháme zovrieť. Čokoládu si rozpustíme a primiešame do nej smotanovú zmes, necháme trochu vychladnúť a primiešame do nej vyšľahanú smotanu.
Tortovú formu aj s bokmi vystelieme pečiacim papierom, na dno nalejeme trochu náplne, vložíme plát cesta, zalejeme náplňou, dáme ďalší plát cesta, pritlačíme tak, aby náplň vytiekla aj do bokov a vrch zalejeme zvyškom. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín.Povrch by sa mal zdobiť len čokoládovými ozdobami, ja som ju prispôsobila dcérkinej oslave.

Bohužiaľ som ju musela krájať, keď nebola ešte celkom stuhnutá....