Gnocchi putanesca



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiakové noky 500g*1 konzerva krájaných paradajok*olivový olej*1 cibuľa*2 strúčiky cesnaku*4 slané očka*100 ml suchého bieleho vína,alebo vývaru*1 bobkový list*soľ*mčk*čierne olivy*strúhaný parmazám

POSTUP PŘÍPRAVY

Hotové za 30 minút :)).Oveľa menej kalorickejšia pochúťka než moj predchádzajúci recept s gnocchi.Tuna sú však citiť ryby.

Na troche olivového oleja opražime cibuľu,ja som mala na mesiačiky....
...pridáme slané očká a cesnak.ten som tentokrát nasekala,nechcelo sa mi vyťahovať a následne umývat lisovadlo....
...zalejeme vývarom,alebo bielym vínkom....
...pridáme nasekané paradajky z konzery,aj so šťavou....
...pridáme bobkový list.Ja som mala len také maličké,tak som dala 4 bobkáče,....
...stíšime plameň a necháme odkryté variť kým omáčka nezhustne.Asi 20-30 minút....
..nakoniec pridáme olivy.Ja som mala zelené plnené modrým syrom a čierne olivy....V tejto fáze omáčku ochutnajte či netreba ochutiť-dosoliť,okoreniť.Moju nebolo treba.
Keď už je omáčka skoro hotová uvaríme si noky podľa návodu.Necháme ich odkvapkať a pridáme do omáčky....
..všetko spolu premiešame....
....servírujeme s postrúhaným parmazámom.