Tvarohovo-jablkový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 500g polohrubej múky, 1 Palmarín, štipka soli, kvások: 30g kvasníc, asi 2dl mlieka, 1KL cukru... PLNKA 1.: 300g tvarohu, 5PL kryšt. cukru, 2 žĺtky, hrozienka... PLNKA 2.: 500 g ošúpaných jabĺk, 6 PL kryšt. cukru...... 2 bielky, 2 PL cukru..... džem

POSTUP PŘÍPRAVY

Našla som recept zo Života, kedysi vystrihnutý, tak som vyskúšala a je zaradený medzi mňam :-))

Z kvasníc a časti mlieka pripravíme kvások. Prilejeme k múke, Palmarínu a štipke soli a vypracujeme cesto(podľa potreby prilejeme mlieko), ktoré necháme kysnúť asi 30min... Medzitým si pripravíme plnky...
Očistené jabĺčka pokrájame na malé kúsky a spolu s cukrom dáme dusiť... Dávku cukru si môžete upraviť, buď pridať alebo ubrať, podľa kyslosti jabĺk...
Tu ich už máme pekné kašičkové a necháme ich vychladnúť...
Tvaroh rozmiešame so žĺtkami, s cukrom, pridáme hrozienka, ja som tentokrát nemala, tak som dala pár bobúl čerstvého hrozna a môžme trochu postrúhanej citr. kôry...
Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti... 1. vyvaľkáme a prenesieme na plech, vymastený a vysypaný múkou-alebo stačí len potrieť papierom z tuku, a potrieme džemom...
Tvarohovú plnku natrieme na cesto a položíme na ňu 2. vyvaľkaný plát cesta...
Na cesto rozložíme jablkovú plnku a dáme piecť na 180 stupňov asi 20-25min...
Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a cukru a pred dopečením dáme na chvíľu zapiecť...
A tu je už upečený...
A nakrájaný :-)