Strúhaný tvarohový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g hl. múky, 1 prášok do pečiva, 250g tuku helia ( ja používam aj palmarin), 150g práškového cukru, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 2 Ppl kakaa, 0,5-1dl mlieka Plnka: 500g lisovaného najlepšie hrudkovitého tvarohu, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 5dl mlieka, 1 zlatý klas, sneh z troch bielkov

POSTUP PŘÍPRAVY

V múke dobre rozmiešame prášok do pečiva, kakao a nakrájame tuk. Pridáme žĺtky, cukor a s mliekom vypracujeme krehké cesto, ktoré dáme na 15 min. stuhnúť do mrazničky.Medzi tým si pripravíme plnku tak, že tvaroh rozmiešame s cukrom. Do tvarohu po lyžičkách pridávame uvarený, vychladnutý vanilkový puding. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.Polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle na vymastený a múkou vysypaný plech. Na nastrúhané cesto dáme plnku, ktorú zakryjeme druhou polovicou nastrúhaného cesta. Pečieme v predhriatej trúbe 7-10 min. a dopekáme 15 min. v stredne teplej trúbe pri teplote220°C - 250°C.
Rada: Prvú polovicu cesta môžete aj vyvaľkať a preniesť cesto z valčekom na plech.