...paj s chutou Grecka...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 dl hladkej muky alebo 1,5 dl hladkej a 1,5 dl grahamovej * 125 g masla alebo margarinu priamo z chladnicky * 2 lyzice studenej vody * napln: 1 cervena a 1 zelena paprika mensej velkosti * 1 stredne velka cervena cibula * susene nakladane paradajky * 150-200 g syra feta * 3 vajcia * 3 dl mlieka * sol * MCK * oregano

POSTUP PŘÍPRAVY

v Grecku som sice nikdy nebola, no viem, ze syr feta, paprika a cervena cibula patria medzi najtypickejsie suroviny tamojsej kuchyne...zapiekla som ich teda pekne spolu a vzniklo toto...

1. v mise zmiesame obe muky (odporucam kombinaciu grahamovej a hladkej, chut cesta po upeceni je uzasna, chuti po orieskoch) a pridame na kusky pokrajane studene maslo a lyzicu studenej vody..zmiesime a natlacime do zapekacej formy...spravime zopar estetickych dierok vidlickou :) ...takto odlozime do chladnicky pokial nemame hotovu plnku...
2. papriky pokrajame na kusky a cibulu mozeme aj na kolieska alebo polokolieska..jemne podusime na troske olivoveho oleja, pridame nakrajane susene paradajky ak mame.. osolime, okorenime a pridame oregano alebo ine bylinky podla chuti...vajicka vyklepneme do mlieka a poriadne vymiesame, pridame trosku soli...zeleninu navrstvime na surove cesto...
3. syr feta rozmrvime na zeleninovu plnku...
4. a nakoniec zalejeme vajickovou zmesou...pecieme vo vopred vyhriatej rure na 200 stupnoch asi 40 minut, pokial vrch nechyti zlato-hnedu farbu...
5. a hotovo! podavame so salatom alebo s tzatziki, alebo len len tak, nateplo aj nastudeno...*dobru chut*
6. a este takyto pohlad :)))