Banánová Bettina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 veľké pomaranče , 6 banánov, 45 gr. práškového cukru, 90 gr. masla, 25 gr. strúhanky, 20 gr. ovsených vločiek, 45 gr. hnedého cukru, 1/2 lyžičky mletej škorice, ak chcete - tak šlahačka

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie

Pripravte si malé misky, v podstate v každej miske bude po jednej porcii. Nám doma stačili 4 porcie, no ak vás je viac, pridajte úmerné množstvá do surovín
Z pomaranča nastrúhajte za lyžičku kôry, a vytlačte z neho 175 ml šťavy. Nech je tam pokojne aj z dužiny. Banány si pokrájajte na kolieska
Do hrnca (nie velkého, tak akurát) dajte práškový cukor, 3 lyžice pomarančovej šťavy a 30 gr. masla. Miešajte na miernom ohni, kým cukor nezačne hnednúť...
... potom pridajte banány a potriasajte, kým sa všetky banány pekne omočia, prípadne zamiešajte, no opatrne, nech z banánov nie je pretlak.
Odstavte zo sporáka a vyhrejte trúbu na 200 stupňov. Polovicu skaramelizovanej zmesi rozdelte do štyroch misiek (v ktorých sa dá zapekať).
Do každej misky teraz dajte lyžicu strúhanky a opäť prikryte banánmi.
Teraz do každej misky pridajte po 2 lyžice pomarančovej šťavy
Zo zvyšných surovín spravte posýpku, ktorou posypete vrch každej misky. Misky vložte na plech a dajte na 15 min. do trúby, ktorú ste si vopred vyhriali.
Papkajte, kým je dezertík teplý, prípadne ho môžte ozdobiť šlahačkou. Ja som ju tentoraz doma nemala...