Jahodová plnka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 l šťavy z jahodového kompótu
2 Zlaté klasy
1 celé maslo
POSTUP PŘÍPRAVY
V 1 dcl šťavy rozmiešame zlatý klas. Zvyšnú šťavu dáme variť a do vriacej vlejeme za stáleho miešania (aby sa nám nespravili hrudky) rozmiešaný zlatý klas. Miešame do zhnustnutia, čo netrvá dlho :-) Hotový krém necháme vychladnúť a do vychladnutého vmiešame celé maslo. Krém nesmie byť teplý, lebo by hotová plnka nemala správnu konzistenciu - maslo by sa roztopilo a bola by ťažká.
Táto plnka sa dá použiť do hocijakej torty, ale najlepšia je JAHODOVÁ BOMBA. Keď ju budem piecť, tak to nafotím a celý recept zverejním. Zatiaľ to nechávam na vašu fantáziu.