Modelovacia hmota z Marsmallow



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 bal. cukríkov Marsmallow, približne 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, práškový cukor podľa potreby

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept nie je môj ani torta, našla som ho na stránkach www.privat.katherine.sk, čiže je celý aj s postupom prevzatý z tejto stránky. Veľmi sa mi páčil, preto som ho sem dala aj pre Vás.

Kto nepozná Marsmallow, sú to mäkké, vzdušné cukríky. V predaji su 4farebné alebo 2farebné cukríky. vhodné je kúpiť cukríky 2farebné, aby sme dosiahli pekne zafarbenú hmotu .
Na prípravu modelovacej hmoty som vložila sedem cukríkov (toľko cukríkov bolo v balíčku) do nádoby, priliala približne 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy a dala do mikrovlnky na približne 20 sekúnd.

Ako vidíte mám 4farebné cukriky. Riskla som vyskúšať, akej farby z nich hmota vznikne. Pod vplyvom tepla a citrónovej šťavy sa cukríky roztopili.
Teraz nasleduje to hlavné, pretvoriť túto masu na elastickú hmotu, vhodnú na pokrytie a ozdobenie torty .
Na to je dobré použiť plastovú alebo kovovú lopatku. Priamo zvrchu nasypeme preosiaty práškový cukor. Nebojte sa, kľudne sypte - je ho potrebné dosť veľa.
Začneme lopatkou miešať hmotu. Hmota bude silno lepiť! Tak to má byť. Nevšímame si to a ďalej pridávame práškový cukor.

Zistíme, že lopatkou už miešať nejde. Pracovnú dosku posypeme práškovým cukrom, vyložíme hmotu a miesime rukou, pokiaľ nebude prijateľne elastická a bude sa z nej dať modelovať. Lepkavá bude naďalej .
Na ďalšie spracovanie posypeme pracovnú dosku solamylom a ním obalíme aj valček.

Zvyčajne týmto spracovanie hmoty končím, ale posledne som pred koncom pridala malý kusok masla, aby hmota bola viac elastická .
Napriek mojim obavám má hmota peknú farbu čajovej ruže.
Pokiaľ chcete pokryť tortu hmotou, potom postupujte nasledovne :

1. Na tenko vyvaľkajte hmotu podľa rozmerov torty.
2. Povrch torty pokryte krémom alebo džemom.
3. Na valčeku preneste hmotu na tortu. Uhlaďte rukou. Ozdobte podľa vlastného želania. Napríklad ako na obrázku. Ružičky na torte sú tiež z tejto hmoty.