Rizoto s párkom a domácim Uncle Bens

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tarhoňa (alebo guľatozrnná ryža), cca ½ l domácej omáčky Uncle Bens, 4 ks obyčajných párkov, 1 stredne veľká cibuľa, olej, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Tarhoňu /alebo ryžu/ si pripravte spôsobom, ako ste zvyknutí, ja si pripravujem tarhoňu v mikrovlnke /postup nájdete aj tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5070&user=32431 / ešte doplním, že na 500 g sáčok cestovín dávam 7 dl vody/, po uvarení premiešajte |
 |
Obyčajné párky prekrojíme na polky a ešte pozdĺžne na polovice a nakrájame. |
 |
Očistíme si cibuľu a pokrájame ju na menšie kúsky. |
 |
Zatiaľ, kým sa varí cestovina, do hrnca, v ktorom sme pražili tarhoňu, nalejeme trochu oleja opražíme cibuľu dosklovita, |
 |
pridáme párky, stíšime plameň |
 |
premiešame a opražíme. |
 |
Zatiahneme ich trošku do červenkasta, bude to zároveň aj chrumkavé. Miešajte si to, aby vám párky nechytali na spodok hrnca. |
 |
Potom pridáme omáčku Uncle Bens, premiešame a necháme prevrieť aspoň minútku. |
 |
Zmes do cestovín máme hotovú. |
 |
Tarhoňu premiešame po uvarení, pridáme k párkom s omáčkou, alebo opačne, ak sa vám to zmestí, premiešame a obed máme hotový. |
 |
Na tanieri posypeme syrom, môže byť aj údený a výborne sa k tomu hodí zeleninový šalát (my sme mali paradajkový s cibuľou), čalamáda, kyslé uhorky, ale aj kompót. *Dobrú chuť* |