Opitý Izidor

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: 4 vajcia, ¾ hrnčeka práškového cukru, 3/5 kocky masla, 1 PL kakaa,, ½ balíčka kypriaceho prášku, 1 ¼ hrnčeka pomletých orechov, 1/3 hrnčeka hrubej múky, ríbezľový lekvár Orechová plnka: 2 hrnčeky pomletých orechov, 4 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ½ hrnčeka rumu Čokoládová plnka: 4 vajcia, ¾ hrnčeka kryštálového cukru, 3 PL kakaa, 1 kocka masla, 3 PL práškového cukru Poleva: 1 čokoláda na varenie, ¼ masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup: Maslo, cukor, žĺtky spolu vymiešame, postupne pridáme kakao, orechy, múku spolu s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame vyšľahané bielky. Cesto rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý plát natrieme najprv ríbezľovým lekvárom, potom natrieme orechovou plnkou a nakoniec čokoládovou plnkou. Vrch polejeme čokoládovou polevou.
Príprava orechovej plnky: Pomleté orechy, cukor, vanilku a rum dobre premiešame.
Príprava čokoládovej plnky: Vajcia, kryštálový cukor a kakao vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Keď vychladne, primiešame ho do masla, ktoré sme vyšľahali s práškovým cukrom.
Príprava čokoládovej polevy: Čokoládu roztopíme a pridáme maslo, vymiešame hladkú polevu a polejeme koláč.