*♥*Orientálske bravčové pliecko*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 700 g očisteného bravčového pliecka, veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 100 g šampiňónov, 1/2 jednej klobásy, 1/2 zelenej papriky, 1 paradajka, trocha mčk, 1 čL sladkej červenej papriky, soľ, paprika "baranie rohy", satay korenie, troška pistáciových orieškov (nemusia byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

xxx

Veľkú cibuľu pokrájame nadrobno
Klobásu, šampiňóny a mäso pokrájame. šampiňóny na plátky, mäso na kocky, klobásu nadrobno (klobásu som zabudla ofotiť, resp. pridať k foteným veciam :( )
Na oleji orestujeme cibuľu
pridáme mäso a prudko ho restujeme zo všetkých strán
Pridáme nadrobno pokrájanú papričku "baranie rohy" a osolíme, restujeme ďalej
Ja som si baranie rohy rozmixovala a dala si ich zamraziť vo forme takých šikovných kocečiek (takže na predch. fotke je taká kocečka)
K mäsu pridáme šampiňóny, klobásu, červenú papriku a necháme, aby si zmes pustila svoju šťavu.
Pridáme mčk, satay podľa chuti, podlejeme trochu vodou alebo vývarom, uzavrieme tlakový hrniec a dusíme cca 15 - 20 minút.
Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu na pásiky nakrájanú zelenú papriku a na malé kocky pokrájanú paradajku, chvíľu povaríme (už nie pod tlakom, len voľne prikryté). Necháme chvíľu schladnúť a nakoniec pridáme prelisovaný cesnak a zopár pistáciových orieškov posekaných nahrubo (nemusí byť).
Čínska pomsta k tomu ide skvelo, ale my sme si urobili varené zemiaky s petržlenom, ktoré k tomu idú snáď ešte lepšie. A klasický uhorkový šalát s cesnakom. Mňam. Je to super, vážne :))
Skoro som zabudla... toto je Satay. Možno poznáte, možno nie, tak len pre istotu.. :)) Dodatočne ešte, kým som nemala satay, robila som orientálne bravčo tiež a bolo chutné. V šáločke som pomiešala korenia - práškový cesnak, zázvor, chilli prášok, drvený koriander a kurkuma - 1/2 mokka lyžičky z každého okrem cesnaku...toho som dala viac. Zamiešala som a prcla som k tomu trocha citr.šťavy a čL sójovky ...je to taká menšia chémia :-) ale je to dosť v pohode, ak nemáme hotové satay