Nepecena torta - DUHA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g suchych keksikov, 80 g masla, 1 kondenzovane mlieko nezahustene (nie SALKO!), 3 rozne druhy ovocneho zele ( moze byt Galaretka) , tortova forma s odopinatelnym krajom, tri rovnake pohare:)

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievcence, tak toto je absolutna jednicka v kategorii nepecenych dobrotok. Teda aspon u mna. Ziadne tazke slahacky. Lahko stravitelna pochutka. Jednoduche na pripravu , financne nenarocne a ta skvela ovocna chut... Proste mnam.

zele, ktore som pouzila. Pomaranc, limetka a jahoda. Je to na 560 ml vody, ale ja som puzila iba 200 ml na jednu. Toto zele je dostatocne sladke, takze ziadny cukor som nepridavala
na jednu zelatinu som pouzila 200 ml vody. Zele som vlozila do misky a zaliala 100 ml vody a vlozila do mikrovlnky cca 1 min. Ak nie je dobre rozpustene este vlozit na 8-10 sekund. Vybrat a premiesat. Do rozpusteneho zele som pridala dalsich 100 ml vody a nechala ochladit
maslo na miernom ohni rozpustit
keksiky "pomelieme" pomocu mikrotenoveho sacka a valceka
rozpustene maslo pridame do keksikov, dobre premiesame, aby sa hmota pekne spojila
na dno tortovej formy pekne utlacime keksikovu hmotu a odlozime do chladnicky schladit ( ja som dala do mraznicky, kym som si pripravila prvu zele hmotu) nezabudnut dat si rozpustit dalsie zele, aby trochu ochladlo
toto mlieko som pouzila, uplne obycajne z Tesca
mliecko rozdelime do poharov na tri rovnake diely ( preto tie tri rovnake pohare v ingredienciach:) )
ochladenu zelatinu mixerom slahame cca 4 minuty, tu je este priezracna
po naslahani uz nie je taka priezracna, ale akoby mliecna
pridame prvu cast kondenzovaneho mlieka a este spolu slahame cca 3 minuty
vyberieme tortovu formu z chladnicky (mraznicky) a nalejeme prvu zele masu na tortovy zaklad. Odlozime do mraznicky na cca 10 minut, aby nam trochu zatuhla zmes.Dame rozpustit posledne ovocne zele, aby malo cas ochladnut, kym si pripravujeme druhu zele masu. Ak by sme ich rozpustili naraz, tak posledne by uz zacalo tuhnut a pri slahani by boli hrcky. Zele ma byt ochladene, nie stuhnute
to iste opakujeme s druhym zele
druhe zele naslahane, pridame druhu cast kondenzovaneho mlieka a este spolu preslahame
opatrne nalejeme na prvu zele mierne zatuhnutu zele masu. Ak by nam to mierne nezatuhlo, tak pri liati by sa nam obe premiesali a potom by to nebolo duhovane, ale mramorovane:) Opat odlozime do mraznicky, aby nam druha zele zmes zatuhla
posledne trietie zele, rovnaky postup , naslahat, pridat mlieko a opat este preslahat
posledne zele nalejeme na druhu, mierne ztuhnutu zmes
tak a mame hotovo. Odlozime minimalne na tri hodinky do chladnicky stuhnut uplne. Samozrejme ako u vsetkych mnamiek, ktore potrebuju stuhnut, najlepsie na noc. Tentokrat sa mi vytvorili akesi bublinky:(. Neviem preco, ale je to iba chybicka krasy:)
pred podavanim tenkym nozom obrezeme okolo tortovej formy a opatrne odstranime odopinatelny bok tortovej formy
v reze
mozeme ozdobit slahackou, ovocim alebo iba degustujeme bez vsetkych "doplnkov". Dobru chut!