*♥*Zapekaný karfiol s brokolicou a baklažánom*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 brokolice, 1/2 karfiolu, malý baklažán, 3 strúčiky cesnaku, 6 - 7 ks stredne veľkých šampiňónov, kúsok gazdovskej slaniny (ja som dala asi 4 plátky), olej, mčk, rasca, vegeta, soľ, 2 vajcia, trocha šľahačkovej smotany, kyslá smotana, 10 dg postrúhaného eidamu

POSTUP PŘÍPRAVY

Sorry, že nemôžem dať fotky k postupu. Nefotila som, myslela som si, že toto jedlo nebude nič moc.
Ale keď sa to v rúre dokončovalo, začali rodinní príslušníci nazízať do kuchyne, vraj čo tak dobre vonia? Potom ma uháňali, že sa nemôžu dočkať a ako dobre to vyzerá... Tak prvú fotku som cvakla až po vybratí misy z rúry. A potom som schytala véééľkú pochvalu, že ako to chutí a že je to bomba... :))

1) Karfiol i brokolicu uvaríme v slanej vode do polomäkka.

2) Baklažán nakrájame na kolieska, osolíme ich a necháme asi 20 - 30 minút postáť. Poutierame z nich vylúčenú horkú šťavu papierovými obrúskami. V panvici rozohrejeme olej a baklažány poopekáme z obidvoch strán. Počas opekania ich okoreníme mčk. Opečené ich ukladáme do nevymastenej zapekacej misy, potrieme ich prelisovaným cesnakom a posypeme polovicou eidamu.

3) Ružičky karfiolu a brokolice striedavo rozložíme na predchádzajúcu baklažánovú vrstvu a máličko ovegetíme.

4) Do panvice, v ktorej sme predtým opekali baklažán, hodíme nadrobno pokrájanú slaninku a na plátky nakrájané šampiňóny, pridáme mčk, trocha rasce a vegety. Občas pomiešame, restujeme asi 5 min. Všetko potom nakladieme na karfiolovo-brokolicovú vrstvu.

5) V miske rozmiešame dve vajíčka, kyslú smotanu a trocha šľahačky (asi nemusí byť, ja som ju chcela minúť) a lyžicou rovnomerne porozkladáme na zeleninu v mise.

6) Posypeme zvyškom postrúhaného eidamu a dáme zapiecť do rúry.

7) Rúra na 200°C, zapekáme asi 15 minút (s ventilátorom) a potom ešte na pár minút prepneme na grilovanie.

Bola to fakt maškrta, sama som sa čudovala. A mali sme k tomu varené zemiaky a uhorkový šalát.