Chrumkavé OLIVY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

140g margarínu, 250g Goudy (tá je najlepšia, ale môže byť aj iný syr), 180g hladkej múky, 200g olív plnených mandľou (alebo papričkou), červená mletá paprika, soľ.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto chrumkavé kúsky najlepšie chutia s bielym vínom a skvele sa hodia na každú rodinnú oslavu.

- syr najemno nastrúhame
- pridáme múku, papriku, soľ (opatrne, pretože olivy bývajú poriadne slané a niektoré syry tiež...) a premiešame.
- Pridáme nakrájané stuhnuté maslo alebo margarín...
- ...a vypracujeme cesto, ktoré dáme na 1hod. odležať do chladničky.
- Olivy necháme odkvapkať na sitku a jemne poutierame na kuchynských utierkach, aby sa nám s nimi dobre pracovalo, keď ich budeme baliť do cesta.
- Pripravené olivy takto čakajú na svojich „päť minút slávy“... :-))
- Z odležaného cesta potom odštipujeme malé kúsky, do ktorých obaľujeme olivy a formujeme guličky...
- ...a ukladáme na vymastený plech.
- Upečieme v rúre pri 200˚C a môžeme hneď ponúkať hosťom... :-)