Mexické fazule podľa Igora Bukovského - kniha Recepty na fajn časy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 veľké cibule, 1-2 celé hlavičky cesnaku, 1 paprika, 3 veľké paradajky, alebo zavárané paradajky 300 g fazule 1 bobkový list, 1 lyžička kari, 1 lyžička bazalky, 1 lyžička mletej červenej papriky tvrdý syr, chrumkavé tortily /tie, čo sa predávajú ako chipsy v sáčkoch/

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu, postrúhaný cesnak, pokrájanú papriku. Pridáme vodu, vopred namočenú fazuľu a korenie. Osolíme a dusíme.

Ked fazuľa začne mäknúť, pridáme pokrájané paradajky a paradajkovú šťavu.

Povaríme, kým fazuľa celkom nezmäkne.

Podávame posypané strúhaným syrom a priamo do jedla vložíme chrumkavé tortily.

Kto má rád, môže si tam pridať čili papričky, alebo mleté čili papriky.

Je to veeeľmi dobré, chutí to i môjmu manželovi. V knihe to má názov Mexické Chilli, strana 154.

Obsahuje veľa vit. C, E, kys. listová, železo, draslík, horčík, fosfor, vit. B1, B2, B6, A, vápnik, zinok.