Kuracie prsia plnené kapustou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g kuracích pŕs
soľ
mleté čierne korenie
olej
plnka:
750 g červenej kapusty
150 g údeného syra
1 cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
olej
žĺtok
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Kuracie prsia jemne nakrojíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Chvíľu necháme odstáť.
2. Plnka: Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú kapustu, ochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kapusty pridáme nahrubo nastrúhaný údený syr, žĺtok a premiešame.
3. Kapustovú plnku natrieme na rezne a zvinieme do rolády. Spojíme grilovacími ihlami a zo všetkých strán prudko opečieme na oleji.
4. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, prikryjeme alobalom a dáme do rúry zapiecť. Pečieme 30 minút pri 180 stupňoch C.
5. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.