Kuracie prsia plnené kapustou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuracích pŕs soľ mleté čierne korenie olej plnka: 750 g červenej kapusty 150 g údeného syra 1 cibuľa soľ mleté čierne korenie olej žĺtok

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Kuracie prsia jemne nakrojíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Chvíľu necháme odstáť.

2. Plnka: Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú kapustu, ochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kapusty pridáme nahrubo nastrúhaný údený syr, žĺtok a premiešame.

3. Kapustovú plnku natrieme na rezne a zvinieme do rolády. Spojíme grilovacími ihlami a zo všetkých strán prudko opečieme na oleji.

4. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom, prikryjeme alobalom a dáme do rúry zapiecť. Pečieme 30 minút pri 180 stupňoch C.

5. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.