
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
8 zelených plátkov lazaní soľ 150 g tuniaka (z konzervy) 1 zväzok jarnej cibuľky 2 strúčiky cesnaku 1 zväzok trebuľky 400 g smotanového tvarohu 2 vajcia 150 g čerstvo nastrúhaného parmezánu čierne korenie maslo na vymastenie formy
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Plátky lazaní uvaríme al dente vo vriacej osolenej vode, scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme dobre odkvapkať a odložíme nabok. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole.
2. Tuniaka necháme odkvapkať a vidličkou ho roztlačíme. Jarnú cibuĺku očistíme, umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké kolieska. Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. trebuľku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno.
3. Tvaroh, vajcia a 100 g parmezánu rozmiešame, pridáme jarnú cibuľku, cesnak a trebuľku, premiešame, dochutíme čiernym korením a osolíme.
4. Rúru predhrejeme na 180 C. Každý plátok potrieme náplňou a stočíme. Závitky pokrájame na širšie kúsky a vložíme do vymastenej formy na nákypy. Posypeme zvyškom parmezánu a dáme zapiecť zhruba na 15 minút do strednej časti rúry.
príprava: cca 45 minút
P.S. Trebuľku môžte nahradiť čerstvou hladkou petržlenovou vňaťou.
![]() |
cediaci vrchnák, viď aukcia číslo: 1419062 |