Mrkvovo-cesnaková nátierka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 väčšie mrkvy, 1 tatarská omáčka, 150-200 g tvrdého syra, 1 krabička taveného syra, 2-3 strúčiky cesnaku, maslo podľa chuti, soľ na dochutenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Mrkvu a tvrdý syr postrúhame do misy, pridáme tavený syr, maslo, pretlačíme cesnak, pridáme tatarskú omáčku, maslo, podľa chuti osolíme. Na túto nátierku nikdy nepoužívam presné gramáže, kľudne do nej dajte z týchto prísad čo a koľko máte. Nátierka je vynikajúca v hocijakom pomere potravín, ja dokonca dávam viac cesnaku a viac tatarskej. Výborne sa hodí k celozrnným bagetám, na jednohubky. Robievam ju aj bez mrkvy, ale vtedy dám veľa tvrdého syra, vznikne biela nátierka.