DŽUSOVÝ KOLÁČ
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vajcia, 1 hrnček práškového cukru, 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1 prášok do pečiva,1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka vody. PLNKA : 2 pochutkové smotany 16%, 1 prášková šľahačka, stužovač , vanilkový cukor. ŽELÉ : 1 tang, 1L vody, 4PL cukru, 2 zlaté klasy
POSTUP PŘÍPRAVY
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a vodu, múku s práškom do pečiva atuhý sneh z bielkov . Vylejeme na plech vymastený a vysypaný a dáme piecť. Po upečení necháme vychladnúť, kým vychladne spravíme si plnku - podľa návodu si spravíme šľahačku so stužovačom a potom zmiešame spravenú šľahačku a smotanu s vanilkovým cukrom. Obidve časti zmiešame a natrieme na koláč. Želé spravime ako puding - tang zmiešane s vodou trochu si odlejeme a dáme do neho zlaté klasy ktoré vyšľaháme a čakáme kým ostatok vody nebude vrieť a vlejeme do nej zlatý klas a varíme. Keď bude uvarený necháme ho trochu vychladnuť aby sa šľahačka nezačala topiť keď to horúce vylejeme na vrch koláča.