Náš krémeš - rýchly, jednoduchý



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

.....

POSTUP PŘÍPRAVY

.....

1 l mlieka, 4 PL kryšt.cukru, 2 balíčky vanilk. cukru, 4 Zlaté klasy, 6 ks vajíčok, 1 lístkové cesto, prášk. cukro na posypanie.
Zlaté klasy, kryšt.+vanilk. cukor zmiešame...
...pridáme trochu mlieka...
...+ 6 žĺtok...
...a vymiešame aby sme nemali hrudky...
Zo 6 bielkov + štipka soli...
...vyšľaháme tuhý sneh....a odložíme do chladničky.
Uvaríme si hustú ''kašu'', ktorú necháme vychladnúť.
Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice....
...a vyvaľkáme na plát, ktorý uložíme na opačnú stranu plechu. Ja ho vaľkám vačší, pretože sa mierne pečením zmenší, a okraje po upečení obrežem.
Mal by byť doružova, vtedy je najsamlepší....veľa mu nechýbalo:)
Druhý plát je to isté, len si ho nakrájame na kocky. Zvyknem dávať na horúce upečené cesto utierku, keď mám veľké bubliny, potom spľasnú.
Do vychladnutého krému vmiešame sneh a natrieme na celý plát. Niektoré maminky dávajú hneď do horúcej plnky sneh, nabudúce skúsim aj ja. Tentokrát som mala v kréme hrudky, ale rodinka si to ani nevšimla:) Len ja a vy:)))
Prikryjeme nakrájanými kockami...
Prikryjeme fóliou alebo alobalom a dáme do chladničky (najlepšie cez noc) stuhnúť, resp. schladiť, pretože už teraz je plnka dosť tuhá.
Po stuhnutí nakrájame vďaka kocočkám na vrchu a posypeme prášk. cukrom.
Dcérkina dekorejšn:)
Dlho sa na tanieriku neohrial:)