Náš krémeš - rýchly, jednoduchý

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
.....
POSTUP PŘÍPRAVY
.....
 |
1 l mlieka, 4 PL kryšt.cukru, 2 balíčky vanilk. cukru, 4 Zlaté klasy, 6 ks vajíčok, 1 lístkové cesto, prášk. cukro na posypanie. |
 |
Zlaté klasy, kryšt.+vanilk. cukor zmiešame... |
 |
...pridáme trochu mlieka... |
 |
...+ 6 žĺtok... |
 |
...a vymiešame aby sme nemali hrudky... |
 |
Zo 6 bielkov + štipka soli... |
 |
...vyšľaháme tuhý sneh....a odložíme do chladničky. |
 |
Uvaríme si hustú ''kašu'', ktorú necháme vychladnúť. |
 |
Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice.... |
 |
...a vyvaľkáme na plát, ktorý uložíme na opačnú stranu plechu. Ja ho vaľkám vačší, pretože sa mierne pečením zmenší, a okraje po upečení obrežem. |
 |
Mal by byť doružova, vtedy je najsamlepší....veľa mu nechýbalo:) |
 |
Druhý plát je to isté, len si ho nakrájame na kocky. Zvyknem dávať na horúce upečené cesto utierku, keď mám veľké bubliny, potom spľasnú. |
 |
Do vychladnutého krému vmiešame sneh a natrieme na celý plát. Niektoré maminky dávajú hneď do horúcej plnky sneh, nabudúce skúsim aj ja. Tentokrát som mala v kréme hrudky, ale rodinka si to ani nevšimla:) Len ja a vy:))) |
 |
Prikryjeme nakrájanými kockami... |
 |
Prikryjeme fóliou alebo alobalom a dáme do chladničky (najlepšie cez noc) stuhnúť, resp. schladiť, pretože už teraz je plnka dosť tuhá. |
 |
Po stuhnutí nakrájame vďaka kocočkám na vrchu a posypeme prášk. cukrom. |
 |
Dcérkina dekorejšn:) |
 |
Dlho sa na tanieriku neohrial:) |