KUNG PAO



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cca 500gr kuracích pŕs (príp. vykostených stehien) potrebujeme: soľ, korenie, 2-3 PL solamylu, 1dcl sójovej omáčky, chilli omáčku, príp. 1 chilli papričku, 3-4 strúčky cesnaku, 2 hrste arašídov, 2 hrste bambusových výhonkov. Samozrejme ak nemáte radi štipľavé, chilli z receptu vynechajte.

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäsko je najlepšie naložiť si deň vopred, ale ak nemáme toľko času, postačí aj taká pol hodinka. Nakrájame ho na slížiky, osolíme s mierou (soj. omáčka je slaná), okoreníme, pridáme 2-3 PL sójovej omáčky, na plátky nakrájané strúčky cesnaku (nie pretlačeného!) a solamyl, zalejeme 3 PL vody, (príp. vína ak máme otvorené) a necháme v chladničke postáť.

Mäsko opražíme zo všetkých strán na oleji, pridáme bambusové výhonky. Keď je mäsko krásne zlato-hnedé, do zbytku omáčky ktorá nám zostala v miske z mäsa (predpokladám že cca 1 PL) pridáme ešte za lyžicu sójovej omáčky a 1 PL chilli omáčky, príp. aj nakrájanú chilli papričku ak máte radi viacej štipľavé a trošku vody.Všetko to zamiešame a omáčkou zalejeme mäsko. Prípadne ešte dolejeme vodou, aby bola primerane hustá. Nakoniec prihodíme za 2 hrste nasucho opražených arašídov.

Mäsko opražíme na oleji, pridáme arašídy a bambusové výhonky a zalejeme ešte sójovou omáčkou a chilli omáčkou. Necháme trošku povariť a je to hotové. Podávame s ryžou.