Pórovo-zemiaková polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

(Originál recept:) pre 4 osoby Potrebujeme: * 6 stredne veľkých pórov * 1 veľkú cibuľu * 1 strúčik cesnaku * 1 stonkový zeler * 6 veľkých zemiakov * 4 PL olivového oleja * 4 až 5 lístkov čerstvej bazalky, alebo sušené lístky * vegetu, * soľ * mleté čierne korenie na dochutenie * petržlenovú vňať na ozdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:

1. Očistenú cibuľu, cesnak a stonkový zeler pokrájame nadrobno a opekáme na oleji asi 5 minút vo veľkom kastróle.

2. Pór umyjeme, nakrájame na kolieska a pridáme do kastróla k zelenine. Opekáme ďalších 5 mi­nút. Potom pridáme ošúpané zemiaky pokrájané na kocky a zalejeme asi 1 litrom studenej vody. Ochutíme soľou, vegetou, čerstvo pomletým čiernym korením a bazalkou. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.

3. Polievku podávame s hriankou alebo krutónkami.

Variácia: Hladkú krémovú polievku získate, ak suroviny rozmixujete.

http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/polievky/porovo-zemiakova-polievka.html

Zemiaky, pór, zeler, cibuľa, cesnak.
Cibuľa, cesnak a stonkový zeler
Zemiaky plus voda. Ochutíme.
Hotovo. Môžeme podávať takto..
.. alebo rozmixované. Mne osobne chutilo viac nerozmixované. Dobrú chuť :-)