
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
(Originál recept:) pre 4 osoby Potrebujeme: * 6 stredne veľkých pórov * 1 veľkú cibuľu * 1 strúčik cesnaku * 1 stonkový zeler * 6 veľkých zemiakov * 4 PL olivového oleja * 4 až 5 lístkov čerstvej bazalky, alebo sušené lístky * vegetu, * soľ * mleté čierne korenie na dochutenie * petržlenovú vňať na ozdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup:
1. Očistenú cibuľu, cesnak a stonkový zeler pokrájame nadrobno a opekáme na oleji asi 5 minút vo veľkom kastróle.
2. Pór umyjeme, nakrájame na kolieska a pridáme do kastróla k zelenine. Opekáme ďalších 5 minút. Potom pridáme ošúpané zemiaky pokrájané na kocky a zalejeme asi 1 litrom studenej vody. Ochutíme soľou, vegetou, čerstvo pomletým čiernym korením a bazalkou. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.
3. Polievku podávame s hriankou alebo krutónkami.
Variácia: Hladkú krémovú polievku získate, ak suroviny rozmixujete.
http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/polievky/porovo-zemiakova-polievka.html
![]() |
Zemiaky, pór, zeler, cibuľa, cesnak. |
![]() |
Cibuľa, cesnak a stonkový zeler |
![]() |
Zemiaky plus voda. Ochutíme. |
![]() |
Hotovo. Môžeme podávať takto.. |
![]() |
.. alebo rozmixované. Mne osobne chutilo viac nerozmixované. Dobrú chuť :-) |