Maďarský guláš s domácou knedľou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g hovadzieho masa, cibula, paradajka, paprika, mleta cerv. paprika, cierne korenie, tymian, majoranka, rasca, sol, vegeta, olej, zemiakovy skrob. A ak mame, mozeme pouzit aj gulasove korenie, ci gulasovy bujon.Ale ak nie je, vobec nebude chybat
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrazkovom postupe. Ale ako prve si zacneme pripravovat knedlik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17921&user=21747. Kym kysne, tak sa pustime do gulasu
 |
Nakrajame si maso na kocky. Dostat uz aj balene, rovno na gulas, ale ja krajam aj to, lebo su to moc velke kusky |
 |
Na kocky nakrajanu cibulu spenime na oleji, potom pridame nakrajane maso a nechame trosku posmazit, potom pridame 2 lyzicky sladkej mletej papriky, sol, cierne mlete korenie a dalej trosku smazime aj s tymito prisadami |
 |
Dalej pridame nakrajanu paradajku a asi tretinu cerstvej papriky, tiez nakrajanej (viac netreba), potom trosku rasce a vsetko trosinku dusime. Pekne to pusti stavu. Potom pridame lyzicku tymianu. Rozdrvime ho medzi prstami a dobre premiesame |
 |
Vsetko zalejeme vodou tak, aby bolo skoro uplne zakryte maso, stiahneme teplotu, zakryjeme hrniec a takto varime kludne aj hodinu a pol. Z casu na cas prideme pomiesat, ale inak sa o to vobec netreba starat. Ak sa stane, ze tam je malo stavy, mozeme doliat vodu, ale podla mojej skusenosti, takto zaliate to vydrzi |
 |
Takto krasne sa maso "rozpada", ked je hotove. Teraz sa teda moze zacat konecna faza. Pridame do gulasu asi 2 lyzicky majoranky, este trosku tymianu a vegetu podla chuti. Povarime asi 5 minut |
 |
zahustime zemiakovym (kukuricnym) skrobom rozrobenym vo vode. Samozrejme je lepsi hustejsi, kedze k nemu bude super knedla. |
 |
A kedze som tento gulas s knedlou robila na chate, tak taketo boli manzelove ranajky |