Španielsky vtáčik

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg brav.maso, 3 vajíčka, 3 uhorky, 3 párky, 10 dkg údený syr, dusená šunka..... horčica, MČK, soľ, 2 ML červená paprika, polohr.múka, vegeta, 1 veľká cibuľa .........
POSTUP PŘÍPRAVY
... viem, že vtáčiky by mali byť z hov.maska, ale ja ich mám radšej z bravčového ... no a tu sú - s popisom kde netreba zahusťovať na konci varenia
 |
- masko naklepeme poprášime soľou , MČK a potrieme horčicou |
 |
- no a tu je ešte 1 malinkatý dovod, prečo som sem vložila tento recept ... ak nemáme nejaké krásne masko .. ako sa stalo u mňa momentálne .... na horčicu poukladajte dusenú šunku...... / tá šunka nám tie ostatné ingrediencie pekne zadrží a nelovíme ich potom po hrnci/ ................a na šunku ostatné ... ja dávam aj tento kúsok údeného syra, ale može byť kľudne aj obyč.aidam ... syrček nám tam urobí skvelú chuť |
 |
- zopneme špáratkom |
 |
- a vtáčikov si obalíme v polohrubej múke ..... táto múka nám sposobí, že masko bude už mať po uvarení krásnu šťavičku a netreba zahusťovať .... a sme oslobodené prehadzovať masko z boka nabok, aby zahustenie bolo rovnomerné |
 |
... cibuľu nakrájame, speníme na troche oleja a prihodíme 2 ML červenej papriky |
 |
- hodíme tam masko, trošička podlejeme vodou / caa 1 dcl/ ....a porestujeme |
 |
- do hrnca nahádžem ostané veci, ktoré mi ostali z vajíčka, párku a uhorky ...... / je to potom zaujímavejšie keď v tej šťavičke je aj niečo iné - tak si vždy radšej toho pripravím viacej / ........., podlejeme vodou a dusíme do zmaknutia - samozrejme nezabudnite občas premiešať |
 |
- uvarené ... masko netreba zahusťovať - z múky ktorú sme použili na začiatku sa nám omáčka krásne zahustila ... iba ochutnáme či je dosť slaná a dochutíme podľa potreby vegetou ... hotovo .......... |
 |
- no a ja som k tomu robila slovenskú ryžu ....... / lebo je to predsa dosť ťažšie na trávenie/ ... rajčinkový šalátik a glazované mrkvičky |