EGYPTSKA TORTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 2 bielka,2 PL pr.cukru,1/2 PL hl.muky,40g mletych lieskovych orechov ŽLTKOVA PLNKA:10 zltkov,10 PL cukru,5 1/2 PL hl.muky,2 vanilkove cukre,340 ml mlieka,170 g masla CHRUMKAVA ŠLAHAČKA:1 šlahačka,3 PL pr.cukru,120 g nasekanych opraženych orieškov,4 PL kr.cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS:Bielka vyšlahame,pridame cukor,dalej pridame muku a oriešky.Do okruhlej tortovej formy si vystrihneme papier na pečenie,vylejeme cesto a upečieme na 170 st asi 20-25 min.Taketo korpusy budeme potrebovat tri.ŽLTKOVA PLNKA:Uvarime zltky,cukor,muku,vanilkovy cukor a mlieko na nizkom plameni pokial nezhustne.Stale miešame.Nechame vychladnut.Makke maslo vyšlahame a pridame žltkovy krem,spolu poriadne vyšlahame do hladka.CHRUMKAVA ŠLAHAČKA:4 PL cukru upalime na karamel a rozotrieme tenku vrstvu na pečiaci papier.Pracujte rychlo!Ked to vychladne,polameme na kusky a valčekom rozbijeme na male kusočky(nie prašok!).Šlahačku vyšlahame s cukrom a pridame oriešky. .Korpus dajte na podložku a natrite žltkovym kremom,na to šlahačku a opakujeme. .Povrch ozdobime karamelovymi kryštalikmi.

A tu je na reze ..
karamelove kryštaliky
Skusila som aj rezy z tych štyroch bielkov čo mi zostali ked som robila tortu,a zda sa ze sa mi podarili lepšie ako torta..ten karamel je lepšie dat len na vrch ako dekoraciu,lebo ked som ho primiešala do šlahačky tak mi trochu zredla..a namiesto žltkoveho kremu som urobila len zlaty klas s vanilkou a vymiešanym maslom...taka lacnejšia varinata a hlavne rychla.
A prekrojene..