
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KORPUS:
200g maslo
200g práškový cukor
200g polohrubá múka
3ks vajcia
2poliev.lyž práškového kakaa
1poliev.lyž. prášok do pečiva
hrsť posekaných opražených orechov {nemusia byť}
PLNKA:
1ks smotana na šľahanie 33%
1ks vanilínový cukor
1poliev.lyž. kryštálovoý cukor
1čaj.lyž. citrónová šťava
hrsť ovocia - najlepšie čerstvého
POLEVA:
100g horká čokoláda 70%-ná
1 poliev.lyž. maslo
3 poliev.lyž. cukor
1 dcl mlieko
Na ozdobu:
podľa fantázie- lentilky, gumový medvedíci, piškóty atď.
POSTUP PŘÍPRAVY
VIĎ OBRÁZKOVÝ POSTUP!
{Tortu som robila narýchlo, tak sa mi nepodarilo dokonale vyšľahať bielka, bola by torta vyššia, ale aj tak bola mňamková}.
![]() |
Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešať do peny, po lyžiciach pridávať múku, kakao, prášok do pečiva a sneh z bielok. |
![]() |
Orechy opražiť nasucho na panvici a posekané pridať. |
![]() |
Mňam oriešky |
![]() |
Masu dáme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Upečieme v predhriatej rúre na 180*C. |
![]() |
Po vychladnutí korpus rozrežeme na dva kruhy. |
![]() |
Šľaháme plnku |
![]() |
Spodný pokvapkať ovocnou šťavou al. likérom, naložiť vyšľahanú plnku, posypať ovocím a prikryť vrchným-tiež navlhčeným kruhom. |
![]() |
Zalejeme polevou, ktorú sme pripravili všľahaním ingrediencií nad miernou parou. Dozdobíme a necháme stuhnúť v chladničke apoň 6hod. |
![]() |
Poleva |
![]() |
HOTOVO |