Tortellini v smotanovej omáčke so žampiónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g cestovín tortellini 185 g mladých žampiónov 1 malý citrón 60 g masla najlepšie Rajo 1 prelisovaný strúčik cesnaku 315 ml (1 1/4 hrnčeka) smotany na šlahanie štipka nastrúhaného muškátového oriešku 3 lyžice nastrúhaného parmezánu kúsky byliniek na ozdobenie sol a mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Tortellini uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme ich, vrátime ich do hrnca a udržujeme teplé. Môžete použiť aj takýto šikovný cediaci vrchnák na hrniec, viď obrázok dole. Nájdete ho medzi mojimi aukciami v kategórii Domáce potreby. Žampióny nakrájame na tenké plátky, citrón dôkladne umyjeme a ostrúhame z neho kôru.

2. Žampióny krátko opečieme na masle pri strednej teplote, vmiešame do nich cesnak, smotanu, citrónovú kôru a muškátový oriešok a podľa chuti osolíme a okoreníme. Povaríme 1-2 minúty, za stáleho miešania pridáme parmezán a omáčku ešte asi 3 minúty zahrievame pri miernej teplote.

3. Omáčku nalejeme na tortellini a opatrne premiešame. Jednotlivé porcie môžeme ozdobiť hrubo mletým korením a kúskami byliniek.

P.S. Miesto žampiónov môžeme použiť čerstvé alebo sušené biele hríbovité huby. Sušené huby však musíme predom na chvílu namočiť do studenej vody.

Príprava: 15 minút, Tepelná úprava: 15 minút.

cediaci vrchnák, viď aukcia číslo: 1419062
tortellini