Kokosovo-kávové rezy obalené v bielom pláte



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kokosové cesto: 7 bielkov, 300 g práškového cukru, 120 g kokosu, 6 Lyžíc polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Kakaové cesto: 7 žĺtkov + 1 vajce, 150 g kryš. cukru, 150 g hladkej múky, 2Lyžice kakaa, 5 Lyžíc vody, 1/2 prášku do pečiva. Kávová plnka: 500 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 20 dkg práš. cukru, 1 Helia, 2 Kávové lyžičky mletej kávy, 1Lyžica kakaa Vanilková plnka: 500ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 20 dkg. práš. cukru, 1 Helia Biely plát: 200 g sušeného mlieka, 200 g . práškového cukru, 1 Cera 2 Tortové oblátky

POSTUP PŘÍPRAVY

Kokosové cesto: Biely si vyšľaháme s cukrom, pridáme kokos, múku a pdp a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a tortovými oblátkami a upečieme.
Kakaové cesto: Žĺtky + vajce vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, múku, kakao a 1/2pdp a upečieme na takom istom plechu ako predošlý plát
Plnky si môžeme uvariť zvlásť alebo spolu. Ja som si uvarila z 1 litra a 4 Zlatých klasov puding, rozdelila som ho na dve polovice, do kávovej plnky som pridala Heliu vymiešanú s cukrom, pridala kávu a kakao. Do vanilkového pudingu som pridala Heliu vymiešanú s cukrom.
Biely plát: Sušené mlieko, práškový cukor a Ceru vymiesime na hladké cesto, ktoré si rozdelíme na štyri časti a je pripravené na zdobenie.

Keď máme všetko pripravené, tak si na kokosové cesto natrieme kávový krém, položíme na to kakaový plát, natrieme vanilkovou plnkou, z ktorej si trochu odložíme. Potom zákusok rozdelíme na 4 časti, každú natrieme po bokoch zostatkom vanilkovej plnky. Biele pláty si pomaly rozvaľkamé na práškovom cukre, ktorým si posypeme papier na pečenie a obalíme každý plát zákusku.

Vyzerá to byť veľmi zložité, ale dá sa to v pohode zvládnuť za 2 hodinky a výsledok je ohromujúci, nakoľko tento zákusok je fantastický a máte z neho pre celú rodinku. Dobrú chuť!