Báječný jablkový koláč s polentou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200g hl.múka, 100g kukuričná krupica, 150g kr.cukor, 100g strúhanka, 1/2 PDP, 1 ML škorica, 1/2 ML soľ, 500g jablká (caa 5 ks), 100g med, 3 vajíčka, 500ml mlieko, 55 ml olej, 200g sušené ovocie -hrozienka, slivky, brusnice (čo máte), šťava z 2 pomarančov, šťava z 1 1/2 citróna, .............. múka a maslo na vymastenie plechu
POSTUP PŘÍPRAVY
- dnes som piekla tento koláčik pre kolegynky do práce k mojmu zajtrajšiemu sviatku ... a dúfam, že im niečo zostane, lebo tak sa mi do toho pustili ako osy , že ich musím všetkých odháňať .... toto je fakt koláč, ktorý je plný jabĺk a neskutočne vláčný vynikajúcej chuti ... úplne ma očaril .... a ďalšia vec ... takmer bez špinavého riadu a rychlovka ... a zahoďte predsudky o kukuričnej krupici ... chutí tu skvele
 |
- jablká očistíme, nakrájame na plátočky a polejeme šťavou z 1/2 citróna |
 |
- v jednej miske si zmiešame suché prísady : múku, kukuričnú krupicu, strúhanku, kr.cukor, PDP soľ a škoricu |
 |
v druhej miske mokré prísady: med, mlieko, šťavu z pomarančov, /ja som nemala,tak som dala šťavu z 1 velikánskeho grepu/, šťavu z 1 citróna, vajíčka |
 |
- mokré a suché prísady zmiešame dokopy ... a primiešame jablká |
 |
- sušené ovocie |
 |
- premiešame |
 |
a vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech ... pečieme 50 -55 min pri teplote 175 stupňov /ja som piekla 50 min .. ale mám pocit podľa skúseností, že mi trúba viacej pečie, tak treba odsledovať ... cesto má mať upečené takú zvláštnu špongiovú konzistenciu/ |
 |
- upečený - |
 |
- a vychladnutý pr.cukrom .... no neskutočne dobručký ... a tá kukuričná krupica mu dáva zvláštnu super konzistenciu |