Citrónový cheesecake



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g maslových sušienok napr. Bebe 125 g rozohriateho mierne slaného masla 750 g tučného mäkkého tvaru 115 g kryštálového cukru 100 ml citrónovej šťavy 3 vajcia lístky mäty - na ozdobu práškový cukor - na ozdobu na citrónovú polevu: 100 g práškového cukru 210 g nesladeného kondenzovaného mlieka nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetreného citróna

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Pripravte si formu s priemerom 22 cm. Sušienky rozmrvte. Zmiešajte ich s rozohriatym maslom, touto zmesou potrite dno a okraje formy a všetko dôkladne utlačte lyžičkou. Formu vložte na 30 minút do chladničky.

2. Vyhrejte rúru na 179 C. Tvaroh vložte do misky. Pridajte cukor a vyšľahajte hladkú zmes. Pridajte citrónovú šťavu a opäť sľahajte, postupne pridávajte vajcia. Všetko dôkladne vyšľahajte.

3. Tvarohovú zmes vyklopte do formy. formu vložte do rúry a koláč pečre 60 minút. Potom formu vyberte a pri izbovej teplote nechajte koláč úplne vychladnúť. Nakoniec ho vložte na 3 hodiny do chladničky.

4. Pripravte si citrónovú polevu. Do misy dajte cukor, prilejte kondenzované mlieko a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Potom vmiešajte citrónovú kôru a šťavu.

5. koláč opatrne vyberte z formy. polejte ho citrónovou polevou, ozdobte lístkami mäty a posypte práškovým cukrom. Ihneď podávajte.

Tip. T citrónov a ostatných citrusových plodov ohriatych na izbovú teplotu získate viac šťavy než z chladených plodov. Preto ich vyberte z chladničky aspoň hodinu pred použitím.

P.S. Vďaka kombinácii zamatovo hladkej, sladkej a aromatickej plnky na jemnom korpuse zo sušienok sa tento múčnik stane vašim obľúbeným dezertom.

rozmrvené sušienky