Mramorová makovotvarohová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g hladkej múky, 50g práškový cukor, 80 tuk, 1vajíčko, 1/2 čl prášku do pečiva ( pdp), štipka soli..............Krém: 500g jemného tvarohu, 200g nátierkového masla, 400ml kyslej smotany, 250g práškového cukru, 150ml oleja, 2 vajíčka 150g mletého maku, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievčatá, mramorová torta, to nie je žiadna novinka, ale túto som našla na maďarskej stránke a keďže sa neviem rozhodnúť, či mám radšej tvaroh , alebo mak a táto torta je kombonáciou oboch surovín, tak to bola výzva pre mňa vyskúšať ju. Výsledok bol fantastický a preto sa chcem s vami podeliť o túto dobrotku.

do misky si dáme múku
pridáme pdp
cukor
vajíčko a štipku soli
tuk
vypracujeme cesto
rukou ho vtlačíme na dno formy, ja som mala priemer 26cm, ak by sa Vám chcelo môžte kľudne aj na boky asi do výšky 30cm, tak to bolo v pôvodnom recepte, ale som si ho zle prečítala, no nevadilo ani to, že som dala len na spodok
toto som použila ja na krém
na krém si dáme do hlbšej misky cukor, vajíčka a postupne pridávame
vanilkový cukor
tvarohy, nátierkové maslo
smotanu
olej
a mixerom vymixujeme plnku
rozdelíme ju na dve rovnaké časti
do jednej vmiešame mak
no a toto už pozná každý, ja som krém ukladala polievkovou lyžicou, ale nabudúce si vezmem takú menšiu naberačku, aby som tie zerby mala krajšie, striedavo ukladáme krém do formy, pri makovej plnke je treba trochu trpezlivosti, je tuhšia, tak sa pomalšie roztreká
a vrstvíme až kým nepoužijeme aj poslednú kvapku
tortu pečieme na 175°C asi 50 minút, ja som pikla asi 65min. , lebo som sa bála, že mi to nestiahne, ale asi by stačilo aj tých 50 min. každý podľa vlastnej rúry, akoby som to opísala ono mi to už potom ani ntuhlo v rúre viac, len sa ten vrch pripekal, no ale v skutočnosti nebol až taký tmavý, to robí ten náš foťák- dôchodca
po upečení necháme ešte 10 minút postáť vo forme a potom ju môžme uvolniť, ja som ale nemala cesto aj na bokoch , tak som nožíkom jemne obrezala dokola, uvolnila formu, ale potom som ju zase uzavrela a nechala v nej do rána vychladnúť, neradím vám ponáhľať sa s degustáciou, mohlo by sa stať, že sa krém povolí a stratí tak celá torta tvar. No a nakoniec popráškocukrujeme a tlačíme.....