Svokrin úsmev hruškový



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

recept nájdete u Adriana S. (adrika280) ID 34442 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13981&user=34442

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak ako som sľúbila, tak som vyskúšala aj hruškový, len som nezohnala ten marcipánový puding, tak som dala smotanový a z dovolenky som si doniesla hruškovú esenciu, kto pozná maďarský likér - Császárkorte je to presne tá chuť. tak poďme na to.

Zmiešame si všetky suroviny na cesto, ja to robím v miske, aspoň nemusím tie tekuté suroviny naháňať po doske, pre dievčatá, ktoré sa v Adrikinych komentároch sťažovali, že sa im cesto trhalo pridám, že tento raz aj mne sa chcelo potvora trhať, bolo také jemné, ale to ja som bola na vine, lebo som neposlúchla recept a pridala som trochu viac smotany a neuvedomiola som si ani to, že mám tajú neoverenú značku a bola dosť tekutá, tak som pridala múku, aby som vypracovala také správne cesto. Ak by som ale mala suché cesto , vtedy sa tiež zvykne trhať, lebo ho nemá čo držať pokope, tak by som pridala tej motany.
vypracované cesto zabalíme do folie a šup do chladničky odpočívať, ešte by som podotkla, že som nemala citron, tak som dala limetku, tak tie čiarky v ceste nie sú chribaášiky, ale kôra z limetky , chichi
medzitým si načistíme hrušky
nakrájame na mesiačiky, vyberieme cesto z chladničky
prepracujeme a vytvarujeme si cesto
rozdelíme a jednu plovicu rozvaľkáme a položíme do plechu
na cesto poukladáme hrušky
takéto pudingy a esenciu som použila
uvaríme puding
pridáme esenciu , za obeť padla polovica fľaštičky
a tot bolo prekvapko aj pre mňa, ona nie len ochucovala, ale aj prifarbovala, s tým som nerátala, ale v konečnom dôsledku to bolo super, aspoň bol farebnejší
na hrušky capneme puding a rozotrime ho
na puding daáme druhú polovicu cesta popicháme vidličkou a dáme upiecť
hotovo, počkáme, kým poriadne vychladne a puding stuhne
popráškocukrujeme a papáme