Čokoládová bábovka s kúskami čokolády:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Všetky ingrediencie "vážime" kelímkom z kyslej smotany... Samozrejme čokoláda, vajíčka, kyslá smotana, kryštálový cukor, olej, maslo, nutela, kakao, škorica, polohrubá múka, prášok do pečiva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Nižšie...
2 vajcia, 1 kelímok kyslej smotany, 1 kelímok kryštálového cukru, 1/2 kelímku oleja, 1 malá lyžička masla, 1 malá lyžička škorice, 1 veľká lyžica Nutely, 2 veľké lyžice kakaa, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 kelímok polohrubej múky, 300-400 gr. čokolády na varenie, alebo horkej.

Piekla som z dvoch dávok, takže 4 vajíčka vymiešame s dvomi kelímkami kryštálového cukru do peny.
Škorica, kakao (nemala som, tak som nahradila Grankom-je lepšia s kakaom, ale nič sa nestalo, chutila nám aj takáto pôstnejšia..), masielko, olej, kryšt. cukor, čokoláda...
... + smotana a múka s práškom do pečiva.
K celým vajíčkam vymiešaným do peny s kryštálovým cukrom pridáme ostatné prísady okrem múky s práškom a čokolády...
Cestíčko bez čokolády, múky a prášku...
Čokoládu si nastrúhame na väčšie a menšie kúsky...
A vysypeme cesta. Mixér bude trošku hrkotať:)))
Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme cesto...
...a na najnižšej teplote pečieme v dobre predhriatej rúre 55 minút...
Mňam...Bábovka by bola oveľa tmavšia, keby som dala kakao...Ale chutí aj s Grankom:)
Pri krájaní sa Vám bude bábovka lepiť na nôž, ale to je OK. Čokoláda ju robí takou akoby "surovou", ale nebojte, určite je upečená po tých 55 minútach:))). Je to proste ČOKOLÁDA. A na druhý deň, ak Vám ostane, je ešte lepšia. Držím palčeky, nech sa Vám podarí a nech Vám chutíííí.