Naše francuzáky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

uvarené zemiaky*šunka*uvarené vajíčka*cibuľa*soľ*vegeta*12%smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Schválne som sa pozerala,koľko je tu receptov na francúzke zemiaky.Ale takéto tu nie sú.
Preto dávam do pľacu náš recept,ktorý mám už dávno od svojej tety z Mošoviec.

Uvaríme si zemiaky v šupke a ošupeme ich.Ja šúpem ešte teplé,ide to takto lepšie.....
...uvaríme si vajíčka natrvdo...
...očistíme a najemnúúúúúúúúčko si nakrájame cibuľu....
...šunku si nakrájame na malé kocky....
...a ideme vrstviť.ja to robím v jenskej mise.Nemastím.Keď budete dávať do pekáča,vymastite.Na dno dáme na plátky nakrájané zemiaky....
...zasypeme šunkou....
...posypeme cibuľou....
...uložíme na plátky nakrájaná vajíčka....
...a zase zemiaky.Vrstvu zemiakov možme jemne posoliť....a zase pokračujeme-šunka,cibuľa,vajíčka kým všetko neminieme....
...poslednou vrstvou sú zemiaky...
...pohľad z boku...
...do smotany dáme 1 PL vegety a zamiešame...
...ochutenú smotanu vylejeme na zemiaky....
...zapečieme v rúre na 200 stupňov asi 30 minút,alebo kým nechytajú zemiaky zlatú farbu.