Naše francuzáky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
uvarené zemiaky*šunka*uvarené vajíčka*cibuľa*soľ*vegeta*12%smotana
POSTUP PŘÍPRAVY
Schválne som sa pozerala,koľko je tu receptov na francúzke zemiaky.Ale takéto tu nie sú.
Preto dávam do pľacu náš recept,ktorý mám už dávno od svojej tety z Mošoviec.
 |
Uvaríme si zemiaky v šupke a ošupeme ich.Ja šúpem ešte teplé,ide to takto lepšie..... |
 |
...uvaríme si vajíčka natrvdo... |
 |
...očistíme a najemnúúúúúúúúčko si nakrájame cibuľu.... |
 |
...šunku si nakrájame na malé kocky.... |
 |
...a ideme vrstviť.ja to robím v jenskej mise.Nemastím.Keď budete dávať do pekáča,vymastite.Na dno dáme na plátky nakrájané zemiaky.... |
 |
...zasypeme šunkou.... |
 |
...posypeme cibuľou.... |
 |
...uložíme na plátky nakrájaná vajíčka.... |
 |
...a zase zemiaky.Vrstvu zemiakov možme jemne posoliť....a zase pokračujeme-šunka,cibuľa,vajíčka kým všetko neminieme.... |
 |
...poslednou vrstvou sú zemiaky... |
 |
...pohľad z boku... |
 |
...do smotany dáme 1 PL vegety a zamiešame... |
 |
...ochutenú smotanu vylejeme na zemiaky.... |
 |
...zapečieme v rúre na 200 stupňov asi 30 minút,alebo kým nechytajú zemiaky zlatú farbu. |