Mandarínková torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 vajcia
150g kryštál.cukor
120g pol.múky
500ml smotany na šlahanie
2 mandarínkové kompoty
2 vanilkové pudingové prášky bez varenia
50g čokolády na varenie
POSTUP PŘÍPRAVY
postup pri fotto
 |
celé vajcia vyšĺaháme s cukrom do penista |
 |
postupne pridávame múku |
 |
cesto vylejeme do vymastenej,múkou vysypanej tortovej formy,vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.Malo byť o niečo svetlejšie,ale zakecala som sa zo susedkou:-) |
 |
do veĺkej nádoby,ktorá má vrchnák a dá sa tesne uzavrieť,vlejeme smotanu,kompot aj s nálevom,pridáme pudingové prášky,prikryjeme a trikrát nádobu zatrepeme.Ja som to robila vo vysokej nádobe,a použila som klasický ponorný mixér,a mixovala som to do vtedy,kým tu nezhustlo.Ak chcete ušetriť,odporúčam jednu smotanu,jedny mandarinky,a jeden puding,postači aj takáto dávka,ja ju bežne používam a krému je až-až:-) |
 |
Vychlanutý korpus potrieme pudingovou zmesou a na niekoľko hodín dáme do chladničky.Keď stuhne ozdobíme podľa vlastných predstáv.Raz ju zdobím zo strúhanou čokoládou,grankom,s lentilkami,s farebným posypom.Vždy,čo doma nájdem. |
 |
A toto po nej ostalo:-) |