Mandarínková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 vajcia 150g kryštál.cukor 120g pol.múky 500ml smotany na šlahanie 2 mandarínkové kompoty 2 vanilkové pudingové prášky bez varenia 50g čokolády na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

postup pri fotto

celé vajcia vyšĺaháme s cukrom do penista
postupne pridávame múku
cesto vylejeme do vymastenej,múkou vysypanej tortovej formy,vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.Malo byť o niečo svetlejšie,ale zakecala som sa zo susedkou:-)
do veĺkej nádoby,ktorá má vrchnák a dá sa tesne uzavrieť,vlejeme smotanu,kompot aj s nálevom,pridáme pudingové prášky,prikryjeme a trikrát nádobu zatrepeme.Ja som to robila vo vysokej nádobe,a použila som klasický ponorný mixér,a mixovala som to do vtedy,kým tu nezhustlo.Ak chcete ušetriť,odporúčam jednu smotanu,jedny mandarinky,a jeden puding,postači aj takáto dávka,ja ju bežne používam a krému je až-až:-)
Vychlanutý korpus potrieme pudingovou zmesou a na niekoľko hodín dáme do chladničky.Keď stuhne ozdobíme podľa vlastných predstáv.Raz ju zdobím zo strúhanou čokoládou,grankom,s lentilkami,s farebným posypom.Vždy,čo doma nájdem.
A toto po nej ostalo:-)