ľahká zeleninová polievočka s haluškami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

v postupe

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnca dáme trochu oleja, pridáme na drobno pokrájanú menšiu cibuľu, chvíľu, ktorú orestujeme do sklovita, pridáme ľubovoľne pokrájanú čerstvú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler, kareláb, hrášok - ten môže byť aj mrazený) a všetko spolu pooprážame asi 5 minút. Je dôležité zeleninu chvíľu takto orestovať, lebo si pustí šťavu a krásne nám polievočku zafarbí. Zalejeme vodou, pridáme trochu vegety, soli )kto chce môže pridať aj trochu zemiakov) a uvaríme domäkka. Nakoniec zavaríme halušky (vajíčko, a rovnaké množstvo polohrubej múky a detskej krupice, trochu masla a môže byť aj petržlenová vňať, vegeta). Necháme ich vyplávať na povrch a odstavíme. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť.