Mriežkovaný tvarohový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 300g polohrubej muky, 150g margarinu, 1 vajce, 80g praskov. cukru, 2 az 3 lyzice kakaa, pol bal. PDP, 1 az 2 lyzice mlieka podla potreby PLNKA: 500g tvarohu, 100g cukru, 1 vajce, 2 bal. vanilinoveho cukru, nastruhana citr. kora, 1 lyzica maizeny

POSTUP PŘÍPRAVY

pozri nizsie...................kolac je na maly plech. Je to jeden s tych, co su lepsie na druhy den. Teda ak dovtedy vydrzi aspon kusok :)

vypracujeme cesto z uvedenych prisad
trosku cesta odoberieme (bude sluzit na ozdobu) a zvysok vyvalkame na pomucenej doske a dame na vymasteny a mukou vysypany plech. Mne valkanie trva dlho, tak cesto tam vzdy len vytlapkam. Je to rychlejsie a menej narocne a pouzivam papier na pecenie
pripravime si plnku z uvedenych prisad
Plnku rovnomerne dame na cesto. Zo zvysneho cesta urobime tensie valceky a kladieme krizom na kolac. Fantazii sa medze vsak nekladu. Ozdobte si kolac tak, ako chcete. Ozdoby kladte vsak dalej od seba, lebo cesto pecenim naberie objem
Pecieme v mierne vyhriatej rure.
takto vyzera potom v reze. Ak sa nezje ako dezert, doporucujem dat na ranajky spolu z bielym alebo vanilkovym jogurtovym mliekom.